Welkom bij Slimmere Ikken

Slimmere Ikken biedt hulp op maat bij leerproblemen bij leerlingen in het basisonderwijs.

beelddenken en IQ test

Met behulp van het wereldspel gaan we kijken in hoeverre uw kind van nature een beelddenker is.

Uw kind mag een dorpje gaan bouwen en krijgt hier 20 minuten de tijd voor. Na afloop kan ik dan zien of het een beeld- of taaldenker is en of het bijvoorbeeld last heeft van faalangst,boosheid ( van binnen of buiten),communicatieproblemen heeft, zich onveilig voelt en angsten heeft.

Daarnaast kunnen we ook het I.Q eruit halen. Voor een volledigbeeld kan ik de gehele test afnemen. Dit duurt ongeveer 2 uur.

Kosten zijn €200,00 incl verslag en gesprek.

Alleen beelddenken vaststellen kost €45,00 incl gesprek.

visuele screening met bioptor.

Aangezien 80% van alle informatie visueel wordt verwerkt is het van groot belang dat de ogen goed samenwerken.

De bioptor is een hulpmiddel voor de visuele screening,dat eventuele afwijkingen in het visuele systeem snel en eenvoudig aan het licht brengt.

De test is kindvriendelijk en kost      € 30,00 en bestaat uit 2 testen.

Bij twijfel of de ogen goed samenwerken of dat er iets anders aan de hand is, wordt er door verwezen naar een functioneel optometrist ( ziekenhuis).

Tijdens het eventuele wachten op een oproep kan er alvast begonnen worden met het trainen van de samenwerking van de ogen.

Om de 6 weken zal er een testje gedaan worden om te kijken of het al vooruit gaat.

Dit is geheel gratis indien u het vervolg traject bij mij volgt.


visuele stress

Zwarte letters op een witte achtergrond is voor veel mensen een te groot contrast. Door dit contrast te verkleinen met behulp van een doorzichtig gekleurde leesliniaal zorg je er voor dat de stress vermindert en dat de klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid verminderen. Het lezen zal een stuk makkelijker en sneller gaan

Bij deze test wordt er gekeken hoeveel stress de ogen ervaren als ze aan het lezen zijn. Door het kind eerst te laten lezen zonder liniaal en daarna met liniaal kun je er achter komen welke kleur het beste past. Na een week of 10 wordt er nogmaals gekeken of de liniaal nog werkt of dat het toch een andere kleur moet worden.

De test kost € 22,50 incl. eventuele gekleurde liniaal.

De vervolg test is geheel gratis.

De linialen kunnen bij mij aangeschaft worden of door u zelf via de website:

www.leerhulpmiddelen.nl